tirsdag den 5. august 2014

Fødselsdags hygge !!!

Så blev det den tid på året igen hvor min fødselsdag poppede frem af gemmerne og i år besluttede jeg mig for at holde en lille fødselsdag kun for de nærmeste ;)

Menuen blev følgende til oprindelig 11 personer

Jordbær kage

Indbagt svindemørbrad med philadelphia ost med hvidløg , viklet ind i bacon

Krydrede Kylling filet på spyd

Asparges med bacon

Små frække kartofler med bacon om i ovn

Blandet salat

hjemmelavet dressing

Fuldkornsflute med hvidløgssmør og urtesmør 

Rabarber triffli

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den bedste jordbærkage

Kagen blev testet først som små jordbærkage muffins dagen før..

4. pers

  Ingredienser: 

 
 
Bund:
3
dl.
1
dl.
100
gram
 
 
 
 
2
spsk.
2.5
dl.
0.5
spsk.
 
 
500
gram


 


Forklaring:

 Bland havregryn og brun farin godt. Put derefter det smeltede smør i. Fordel det i en lille bradepande el. et ildfast fad beklædt med bagepapir i ca. ½cm. tykkelse. Bages 12 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Kan med fordel lægges til afkøling på en bageplade.

Når det er kølet af, smøres det med nutella (Kan undlades eller erstattes med marmelade) Ovenpå det kommes flødeskum eller creme. Derefter lægges rigeligt med halverede

Tips:

En nem og rigtig lækker sommerkage. Den kan også laves med andre bær.

opskriften skal ganges med 3 for at fylde en stor bradepande med jordbær (brug gerne mere end de 500 g.)
Vi brugte 600 g jordbær  og lavede dobbelt portion her .
 

 




 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Indbagt svindemørbrad med philadelphia ost med hvidløg , viklet ind i bacon



Ingredienser:                                                                          

3
 
svinemørbrad
1
 
philadelphia ost med hvidløg
1-2
pk. 
bacon i skiver
 
 
olie
salt
peber
 
 
 
 
 
 
 
 
Forklaring 
Smør et stort ildfast fad med olie.
Afpuds mørbraden. skær en revne ned langs mørbraden.
Krydrede med salt og peber og brun på pande /gryde
placér de tre mørbrad ved siden af hinanden i fadet.  og
Fyld den skårne revne med philadelphia ost med hvidløg
Og vikle mørbradderne ind i bacon sæt i ovn


Stilles i ovnen i 45 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Fyldt svinemørbrad IIII 4 
  
 



Små frække kartofler med bacon ,timian og hvidløg

Her kommer opskriften. Den er nem! icon smile Små frække kartofler med bacon, hvidløg og timian
1-2 poser små hurtige kartofler
1 pakke bacon.
Olie (4-6 spsk)
2 tsk. timian.
Salt
3 fed hvidløg.
Fremgangsmåde – sådan gør du: 
Start med at vaske dine kartofler godt. Lad skrællen blive på. Kog herefter kartoflerne 10-15 minutter. Damp dem tørre.
Lav imens din krydderiblanding. Olie, salt, hvidløg og timian. Brug 4-6 spsk olie (lidt afhængig af hvor mange kartofler du bruger) 
Sådan ser damptørre kartofler ud. De skal gerne være helt tørre. Det er vigtigt. Så hænger olien nemlig meget bedre ved. icon wink Små frække kartofler med bacon, hvidløg og timian( jeg lod dem bare stå og køle ned imens jeg lavede noget andet )
Vend dem i olie blandningen
 De skal jo ikke være alt for hårde indeni? Prøv gerne at nøjes med 10 minutter istedet for 15. Kogetiden er lidt afhængig af hvor store kartoflerne er? Nogle af mine kartofler var ret store, men de små var jo hurtigt gennemkogte. Det evige kartoffel-problem.
   DSC 2266 1024x680 Små frække kartofler med bacon, hvidløg og timian
Jeg kunne godt have tilsat en ekstra teske-fuld timian. Igen lidt afhængigt af hvor mange kartofler du bruger. Jeg brugte to poser.

Baconskiverne skæres i halve.

 Bacon vikles rundt om kartoflerne
DSC 2271 1024x680 Små frække kartofler med bacon, hvidløg og timianmed sammenføjningen nederst  
 Stil kartoflerne lidt tæt, så baconen ikke slipper. Har du to poser kartofler kan du sagtens bruge to pakker bacon.


Når der er viklet bacon rundt om kartoflerne sætter du dit fad i ovnen. Brug gerne et aluminiumsfad. Så bliver dine kartofler nemlig også sprøde i bunden, og så smager de allerbedst. icon smile Små frække kartofler med bacon, hvidløg og timian

Kartoflerne skal stege 30-40 minutter v. 175 grader varmluft. Jeg tænker, at med den ekstra tilberedningstid i ovnen, gør det jo heller ikke noget at nogle af kartoflerne ikke er helt gennemkogte?

Der breder sig en liftig duft i huset og der høres spruttende lyde. Det var nogle rigtigt lækre kartofler var det! Selvom der er storspisere i familien, var der rigeligt til dagen efter. Kartoflerne kunne sagtens varmes igen, i lidt olie på en pande. Kassér derfor ikke evt. overskydende kartofler. Det ville da være synd!! 
DSC_2310
 

Kyllingspyd på Grill

 
800 g Kyllingfilet
Kylling krydderi
salt og peber
Olie
Bambuspinde ( husk at lægge dem i vand i en halv time så de kan suge vand inden du starter )
 
Fremgangsmåde :
Rens og skær kyllingfilet ud i strimler
Lav en blandning af olie, krydderierne og bland god sammen
Bland kyllingfileterne godt sammen med blandningen og lade det stå i køleskabet
Når man er klar med de andre ting og grillen er blevet tændt
Søt kyllingfileterne på gril spydende
Læg på gril og sørg for de bliver gennemstegt :-)
 
Børnene vil elske dine marinerede kyllingespyd!
 

 

 

 

 

Asparges med bacon på gril

 
 
 

INGREDIENSER

til 11 pers.
valgte at sige min 2 bundt til hver med tre i hver
2 bundter
 
tag tre asparges og læg dem nøje sammen til et bundt. Sno en skive bacon omkring og læg den med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir

Bag i ovnen ved 210 grader til bacon er sprød. eller på grill

SER
Kan også lægges på grillen som tilbehør. Ellers er det en flot kanapé eller god garnering til en flot middag.

   
VERING
       

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar