Som lovet lægger jeg opskrifter og billeder ind af vores lille menu fra vores picnic i Øster Anlæg i Aalborg
Pizza med spinat og parman skinke og pinjekerner
Da vi ikke havde så meget tid valgte vi at købe færdig pizzadej for at spare tid ....
Tid: 15 min. + hævning 12 timer + bagning ca. 10 min.
Til 4 pers.
Dej:
10 g gær
2 dl vand
1 tsk salt
1 knsp sukker
Ca. 5 dl italiensk hvedemel til pizza
1 spsk olivenolie
Fyld:
1 pose frisk mozzarella, 125 g
75 g babyspinat
4-5 skiver lufttørret skinke
¼ dl pinjekerner
1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og mel lidt ad gangen.2. Ælt dejen godt igennem, vend den i olivenolie i skål, dæk skålen med plastfolie og sæt den i køleskabet i mindst 12 timer.
3. Tænd ovnen på 250 grader (traditionel varme).
4. Læg pizzastenen på en bageplade og sæt den nederst i ovnen.
5. Slå dejen ned og rul den ud til en stor rund pizza.
6. Skær osten i tynde skiver og fordel dem oven på pizzabunden sammen med spinat og skinke.
7. Bag pizzaen i ovnen ca. 8 min., drys med pinjekerner og bag den i yderligere 2-4 min., til bunden er gylden og sprød.
Pizza med bagt salat caprese & lufttørret skinke
Igen snød vi og købte færdig pizzadej for at spare tid ..
Tid: 10 min. + hævning 8-12 timer i køleskab + bagning 8-12 min.
Til 4 pers.
Pizzadej:
10 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 knsp sukker
100 g fuldkornsdurummel
Ca. 250 g italiensk hvedemel
1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og de to slags mel lidt ad gangen.2. Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål, dæk med plastfolie og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.
3. Tænd ovnen på 250 grader traditionel varme. Læg evt. en pizzasten på en bageplade og sæt den nederst i ovnen.
4. Slå dejen ned og rul den ud til to store pizzabunde.
Fyld:
4-6 store friske tomater, gerne
forskellige
1 fed hvidløg
1 håndfuld friske basilikumblade
Salt, peber
2 poser frisk mozzarella, 125 g
140 g lufttørret skinke i skiver
1. Hak tomaterne, bland med knust hvidløg og basilikumblade revet i mindre stykker. Krydr med salt og peber og fordel blandingen på de to pizzabunde.
2. Skær osten i tynde skiver og fordel den og lufttørret skinke på pizzabundene.
3. Bag pizzaen i ovnen 8-10 min., til bunden er gylden og sprød og osten smeltet. Drys evt. med ekstra basilikum
Jordbærsalat med asparges,advokado og mandler
Ændringer vi lavede var at putte græskarkerner i istedet for birkes ,da vi ikke kunne skaffe noget og hvis man ikke er så vild med gedeost og smagen derfra skal man undlade den i salaten eller putte en anden slags ost i efter ens smag. men ellers lækker salat:-)
Ingredienser til salat (2. pers):
200 gram jordbær
5-7 asparges
1 avocado
2-3 håndfulde spinatblade
50 gram hakkede mandler
100 gram gedeost
Dressing:
1 1/2 spsk olie
1/2 spsk eddike
2 spsk birkes
1 spsk citronsaft
Salt og peber
- Skyl jordbær og fjern derefter den grønne top
- Skyl også asparges og bræk bunden af, hvor den selv knækker. Sker den i mindre stykker på ca. 1,5 cm
- Skær avocadoen i mindre stykker og kom alle ingredienserne i en skål udover mandlerne
- Til dressingen blandes alle ingredienserne sammen i en skål – hæld dressingen over salaten og bland det hele godt rundt. Drys med mandlerne på toppen
- Lun en ciabattabolle og spis den til salaten :)
Afslutningsvis er det ikke en picnic uden dessert så det blev denne her.....
Æblemos med knuste makroner og flødeskum med et drys af makroner på toppen
Jeg valgte at servere det i nogle store glas ,både for det visuelle men også for nemhedens skyld når vi skulle fragte det over i parken
Ingredienser til æblemos dessert (3. pers):
1 glas færdigkøbt æblemos
1/2 L piskefløde
1 pk. makroner
3 store glas eller hvad man vælger at bruge.
Pisk piskefløden til flødeskum
Fordel æblemos i glassene bunden
fordel knuste makroner i hvert glas
fordel flødeskum i hvert glas
afslut med et lille drys af knuste makroner på toppen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar